Tešili sme sa na Vianoce

POŽIAR V DSS
22. decembra 2021
Poďakovanie
23. decembra 2021
Zobraziť všetko
 
 
 

Tešili sme sa na  krásny čas Vianoc, kedy majú ľudia k sebe bližšie, sú šťastnejší, dni sú naplnené pocitmi pohody, spolupatričnosti radosti a lásky.

Priestory v zariadení sme si skrášlili vianočnými ozdobami, girlandami, svetielkami. Pre prijímateľov sme nachystali darčeky pod vianočný stromček. Chceli sme sa všetci stretnúť pri štedrovečernom stole.

Tešili sme sa na Vianoce.

Radosť sa zmenila na smútok a žiaľ. Príčinou bol požiar, ktorý zasiahol Domov sociálnych služieb v Osadnom v skorých ranných hodinách dňa 21. 12. 2021.

Pri požiari prišiel o život jeden prijímateľ. Deväť prijímateľov bolo hospitalizovaných v Nemocnici Snina, s. r. o. Z nich piati boli preložení na oddelenie anestéziológie a intenzívnej medicíny.

Tragédia poznačila naše životy. Materiálne škody sa nahradiť dajú, ľudský život nie. Začali sa nám ozývať  súcitní ľudia, ktorí chcú pomôcť materiálne, finančne, prejavmi účasti. Sme im za to veľmi vďační.

Vrátiť život v našom zariadení do normálnych koľají potrvá ešte nejaký čas. Veríme, že sa nám to podarí s pomocou a podporou všetkých, ktorí nám už pomoc poskytli a poskytnúť ešte chcú.

Vďaka za Vašu podporu i modlitby za nás všetkých v Zátiší. 

 

S úctou,
Ján Šrenkel