Marec – mesiac knihy

21. marec – SVETOVÝ DEŇ DOWNOVHO SYNDRÓMU / World Down Syndrom Day
20. marca 2015
Veľká noc v Zátiší
5. apríla 2015
Zobraziť všetko

,,Spoločnosť kníh si možno zvoliť lepšie než spoločnosť ľudí. Tým skôr si medzi knihami vyberaj priateľa na celý život“… preto sme sa aj my spolu s našimi prijímateľmi sociálnej služby z CSS Zátišie – Rehabilitačného strediska v Snine rozhodli navštíviť knižnicu v sninskom kaštieli. Našim cieľom bolo, aby si každý jeden prijímateľ sociálnej služby našiel tu svoju knihu, ktorá mu hneď na prvý pohľad učaruje a cez ktorú potom aj prežije nejaký vzrušujúci a nezabudnuteľný príbeh.
Už pri našom príchode nás privítali tety z knižnice, od ktorých sme hneď na úvod obdarovali knihou ,,Rozprávky spod slovanskej lipy“, ktorej sme sa všetci veľmi potešili. Pri obhliadke knižnice sme sa dozvedeli veľa zaujímavosti, ako napríklad že mesiac knihy pripadol na mesiac marec pri príležitosti narodenia a úmrtia významného šíriteľa a milovníka knižnej kultúry Mateja Hrebendu. Dokonca sme zistili, že najväčšia kniha na svete má rozmery 5×8 m a naopak najmenšou knihou je kniha s rozmermi 0,9 cm x 0,9 cm a čítať sa dá iba s pomocou lupy. Mimoriadnym zážitkom bol pre nás aj pohľad na 3D obrázky v knihách, samozrejme s okuliarmi.
Strávili sme príjemné dopoludnie v sninskom kaštieli… medzi knihami a s ľuďmi, ktorí si našli kúsok času aj pre nás. Ďakujeme.

[widgetkit id=125]